hocemocenzuru

utorak, 14.06.2011.

KUD IDIJOTI - 30 godina starih pizdi

KUD Idijoti, legendarni punk bend iz Pule, ove godine obilježava 30 godina djelovanja, pa ću pokušati napraviti pregled dosadašnjeg rada starih pizdi (kako sami sebe zovu), jer su meni osobno jedan od najbitnijih bendova, kako muzički tako i po stavovima koje zastupaju u svojim pjesmama i intervjuima, i sa sigurnošću mogu reći da su bitno utjecali na moj svjetonazor. A na kraju krajeva i ime bloga sam dao po jednoj od meni najdražih njihovih pjesama - ustvari to je prva stvar od Idijota koju sam ikad čuo, i odmah me je oborila s nogu.

Priča o Idijotima počinje otprilike ovako: krajem sedamdesetih u Puli je djelovala grupa Nafta, čiji su članovi bili Sale Veruda na gitari, basista Bucolini i bubnjar Gigi. Najpoznatiji pulski punk bend iz tog vremena Problemi se u isto vrijeme raspao, nakon čega Sale i pjevač Problema (Marino Piuko) dogovaraju suradnju, i tako nastaju KUD Idijoti. Kao datum osnivanja benda uzima se 2.02.1981., dan kad su imali prvu probu. Prva postava Idijota je dakle bila: Sale Veruda, Davor Zgrabljić - Bucolini, Egidio Rocco i Marino Piuko. Postava Idijota se često mijenjala sve do 1985. (uglavnom zbog odlaska na služenje vojnog roka), dok se nije ustalila u sastavu: Sale Veruda (gitara), Tusta (vokal), Dr. Fric (bas) i Ptica (bubnjevi). Navedena postava će obilježiti narednih 15-ak, diskografski najplodnijih godina Idijota.

1986. izdaju kasetu “Legendarni uživo“, a godinu kasnije pobjeđuju na Omladinskom festivalu u Subotici. Te iste 1987. kao predstavnici Jugoslavije nastupaju na festivalu mediteranskih zemalja koji se održao na jugu Italije u mjestu Reggio Calabria. Tamo se desio i incident za vrijeme nastupa Idijota o kojem su izvijestile i talijanske i jugoslovenske novine - izvođenje pjesme “Bandiera Rossa“ je prekinuto od strane karabinjera s obrazloženjem da sviraju pjesmu koju niko ne želi. Taj potez nije naišao na odobravanje publike, koja je izviždala karabinjere i koncert je ipak nastavljen. Zbog ovoga incidenta stiglo je izvinjenje i od strane karabinjera i od strane organizatora festivala, koju su to nazvali “zloupotrebom vlasti“.

EP “Bolje izdati ploču nego prijatelja“ (1987.)
Došlo je vrijeme i za prvu singlicu Idijota, na “Bolje izdati ploču nego prijatelja“ (tiraž je 1000 primjeraka) se nalaze 4 punokrvne punk stvari: “Maja“, “Kad sunce opet zađe“, “Cirkus“ i “Ratna pjesma“, pjesme koje su još uvijek dio standardnog koncernog repertoara. Idijoti su izdali svoju prvi singlicu, a sebe i svoju publiku nisu nikada.
Ocjena: 4/5

EP “Budimo solidarni s bogatima“ (1987.)
Iste godine izlazi i druga singlica, i opet pun pogodak. Na njoj su “Lutke na koncu“, “O'bella ciao“ i “Kako da živim bez para“, nakon nastupnog singla ovo je još jedna potvrda kvalitete. Tiraž je nešto veći u odnosu na prvi singl i iznosi 1200.
Ocjena: 4

EP “Hoćemo cenzuru“ (1988.)
Treća singlica izlazi u tiražu od 2000 primjeraka i donosi tri odlične punk stvari: “Hoćemo cenzuru“, “Vajk na bolje“ i “Preživjeti“. Sve je krenulo nekim logičnim putem, nakon tri jako dobre singlice izdavanje LP-a je pitanje vremena.
Ocjena: 5

No prije LP-a, Idijoti 1988. objavljuju još jedan koncertni zapis - kasetu “Live in Biel“.

LP “Bolivia R'n'R“ (1989.)
Idijoti konačno objavljuju svoj prvi LP. Na njemu su sve pjesme sa prva tri singla, plus tri vrlo dobre stare demo snimke “Darwill“, “Daj, daj, daj“ i “Tko zna...“
Ocjena: 4/5

LP “Mi smo ovdje samo zbog para“ (1990.)
Helidon Idijotima 1990. objavljuje prvi “pravi“ LP (“Bolivia R'n'R“ je ipak kompilacija singlica i dotad neobjavljenih demo snimaka) - “Mi smo ovdje samo zbog para“. Dosta zasluga za to ide Borisu Beleu iz Buldožera, uredniku u Helidonu, koji je jedini od svih jugoslovenskih izdavača bio spreman Idijotima objaviti ploču. Album jednostavno nema nijednog lošeg momenta i zaslužuje najvišu moguću ocjenu, i do danas je najtiražniji njihov album.
Ocjena: 5
Preporuka: najradije bi izabrao sve pjesme sa ploče, ali kad već moram nešto odabrati, onda je moj izbor sljedeći - “Neću da radim za dolare“, “Mi smo ovdje samo zbog para“, “Zbogom Marija“, “Minijatura“, “Ja sam te ludo volio“, “Bandiera Rossa“.

1991. Idijotima na VHS-u izlazi snimka odličnog koncerta iz Zagreba, koji je održan u klubu “Đuro Đaković“ - “Đuro was sold out“.

LP “Glupost je neuništiva“ (1992.)
Zbog raspada Jugoslavije i početka rata nova ploča Idijota “Glupost je neuništiva“ (snimljena u ljeto 1991.) izlazi nakon dosta odgađanja i u ne baš povoljnom trenutku za punk rock na ovim prostorima. Radi se o još jednom više nego dobrom albumu koji je iznjedrio dosta koncertnih favorita, a i ime albuma u potpunosti odgovara vremenu u kom je nastao. Na pjesmi “Amerika (anti-anti)“ gostuje Franci Blašković (Gori Ussi Winnetou). Album je dokaz da su glupost i KUD Idijoti neuništivi, kao što je to rekao Sale Veruda nebrojeno puta.
Ocjena: 4/5
Preporuka: “Nema više snifera“, “Pisma o ribaru Marinu, Mari i moru“, “Glupost je neuništiva“, “Ostajem sam“, “Ne zaboravi“, “Delamo skifo“, “Bepo, vrati se“.

Albumi “Glupost je neuništiva“ i “Mi smo ovdje samo zbog para“ su kasnije izdani zajedno na jednom disku na izdanju "Split '94", s izuzetkom pjesme “Lud od...“ koja je izbačena, vjerojatno zbog nedostatka prostora na CD-u.

1993. Idijoti su bili pred raspadom, ali onda stiže ponuda za snimanje albuma, i bend se odlučuje da za novi album snimi ponovo stare stvari, i da tako te pjesme ipak ostanu zabilježene ukoliko dođe do raspada benda. No, umjesto raspada, slijedi diskografski najplodnije i autorski najjače razdoblje Idijota. U narednih 5 godina izdaju 4 albuma (tri samostalna i jedan sa Gori Ussi Winnetou), singlicu, kompilaciju ranih singlova i jedno kasetno izdanje.

CD “Tako je govorio Zaratusta“ (1993.)
Ki bi reka, ki bi moga znat'
Da će se i pijati na makinu prat',
Ki bi reka, ki bi moga znat'
Da će Idijoti kompakt disk imat'

pjevali su Idijoti u “Uvodu u tehnološku revoluciju“ na albumu “Glupost je neuništiva“. 1993. Idijoti napokon izdaju svoj prvi CD “Tako je govorio Zaratusta“. Na omotu su napisali: “Ovo nije politički album za razliku od prošlog, zato što je nama sada veoma dobro“. Na albumu se nalazi 14 pjesama koje su nastale u razdoblju od '81. do '85., a koje prije toga nisu objavljene ili su objavljene u drugoj verziji, plus dvije nove pjesme (“Ništa nije tako dobro“ i “Kad bi naše ploče...“), kao i dvije obrade pulskih punk bendova - “Narkofan“ (Visoki napon) i “Himna rada“ (Gola jaja). Na albumu je i još jedna verzija “O'bella ciao“, ali za razliku od brze i žestoke verzije sa EP-a “Budimo solidarni s' bogatima“, na Zaratusti je laganija verzija sa harmonikom, kao da je odsvirana i odpjevana pored partizanske logorske vatre.
Ocjena: 4
Preporuka: “Ja žuborim“, “Io sonno... dittatore“, “Ljudi kao ja“, “Himna rada“, “S. djevojka“, “Za tebe“, “O'bella ciao“, “Disco is not dead“.

10.10.1994 Idijoti nastupaju kao predgrupa svojim uzorima, Ramones-ima u ljubljanskoj dvorani Tivoli.

CD “Istra ti materina“ – Gori Ussi Winnetou & Kud Idijoti (1994.)
Suradnja Francija Blaškovića iz Gori Ussi Winnetou i Idijota (mladi kreten i stare pizde) je rezultirala albumom “Istra ti materina“. Zbog pjesme “Turbo cattolico“ Radio Pazin zabranjuje puštanje tog albuma u svojim emisijama.
Ocjena: 3/4
Preporuka: "Turbo cattolico“, “Maestro Guli-lili-apa li rundov“, “Čakavska pes'n – rdeča pizda z radija merede“, “Festival diteta – Šibenik 1994“, “Herceg Istra“.

U kolovozu 1995. Dr. Fric i Sale daju intervju Feralu, nakon kojeg su uslijedili medijski napadi na njih, kao i prijetnje na ulici, a Radio Pula zabranjuje izvođenje njihovih pjesama u svom programu. Jedan od razloga napada na njih između ostalog je i izjava Saleta u spomenutom razgovoru da je jugonostalgičar.

CD "Megapunk“ (1995.)
"Megapunk“ je nedvojbeno najangažiraniji album Idijota, na njemu su nezadovoljstvo, frustracija i bijes stanjem u društvu i rastućim nacionaliznom eksplodirali, što je rezultiralo antologijskim albumom. Na njemu nema niti jedne pjesme ljubavne tematike, sve se bave sumornom svakodnevicom i hrabro ukazuju na ključne probleme hrvatskog društva. "Megapunk“ je definitivno najhrabriji album Idijota, trebalo je imati muda za objaviti takav album 1995. godine. A unatoč nedostatku ljubavnih pjesama, prisutnih na prethodnim albumima, uspjeli su napraviti odličan album, koji ne pati od jednoličnosti. Sve, ovime smo rekli sve, s pravom pjevaju Idijoti u pjesmi koja zatvara album ("Sve“)
Ocjena: 5
Preporuka: "Marjane, Marjane“, "Genijalci“, "Fuck the System“, "Božina“, "We don't care“, "Sjaj“, "Ali nije to još gotovo“, "Blago budalama“, "Red i palice“, "Kako je propao zapad“

EP "Fuck“ (1996.)
"Fuck“ je četvrta i zasada posljednja singlica Idijota. Na njoj se nalaze tri stvari: "Sam biram frendove“, "Politički podobna pjesma“ i "Evropo pomozi“. Nažalost pjesme sa ove singlice Idijoti ne izvode na koncertima (bar na onima na kojim sam bio), što je šteta, "Sam biram frendove“ i "Evropo pomozi“ dobro bi se uklopile u koncerte Idijota.
Ocjena: 4

Osvajačica zlatne i brončane medalje u streljaštvu na olimpijskim igrama u Atlanti 1996. Aleksandra Ivošev (tadašnja SRJ) izjavljuje da je veliki fan grupe KUD Idijoti.

MC "Istarska renesansna avantura“ - Marietto + I.R.A. (1997.)
Marietto je bio član KUD Idijota (svirao je bas i gitaru, po potrebi) sve do '85, kada odlazi u SAD. Kad se prvi put nakon odlaska vratio u Pulu, skupa je Idijotima i drugim pulskim glazbenicima napravio par session-a koju su ostali zabilježeni na "Marietto + I.R.A.“. Ovo meni jako simpatično i zanimljivo izdanje je dostupno nažalost jedino u kasetnom formatu. Na kaseti su pjesme "Sviće“, "Kad sam bio panker ja“, "Fankiziraj“, "Country living in the Pula town", "Blinda“, "Hey you“ i na kraju kao prava polastica obrada pjesme "Momak ti si lud“ pulskih Problema.

CD "Single Collection vol. 1“ (1997.)
Prva tri singla Idijota su konačno objavljeni na CD-u. Možda bi se ovom izdanju moglo zamjeriti to što nije uvršten i jedini preostali singl Idijota "Fuck“, ali po meni ta zamjerka ne stoji, jer su prva tri singla izdana u periodu od oko godinu dana (1987.-1988.), i ovo izdanje je ipak dokument jednog perioda u radu Idijota, kao i podsjećanje na njihova rane radove.
Ocjena: 4/5
Preporuka: najbolje bi ovdje bilo preporučiti svih 10 stvari kad bi bilo moguće. Po meni vrhunci ove kompilacije su: "Maja“, "Vesna“ (Ratna pjesma), "O'bella ciao“, "Hoćemo cenzuru“, "Preživjeti (We remember Marjeto)“.

CD "Cijena ponosa“ (1997.)
"Cijena ponosa“ je najzreliji, muzički najraznovrsniji i Saletu Verudi najdraži album Idijota. Kao i na prethodnom albumu "Megapunk“, gotovo sve pjesme na “Cijeni ponosa“ su angažirane, ali za razliku od “Megapunka“, gdje su pjesme puno direktnije, tekstovi na “Cijeni ponosa“ su nešto suptilniji. Učinak je jednak, Idijoti su opet izbacili album za najvišu ocjenu. Opet dolazi do suradnje sa Francijem Blaškovićem na pjesmi “Blago“. Spotovi sa albuma za “Ja sjećam se“, “Blago“ i “We salute you“ se dosta vrte i na Hit depou.
Ocjena: 5
Preporuka: “Ja sjećam se“, “Blago“, “We salute you“, “Jebem ti rat“, “Lik“, “HC“, “Rodna gruda“.

ČEMPRESS – časopis za ekonomiju, muziku, politiku, razonodu, erotiku, sport i savjete (1993.-1998.?)
Priča o Idijotima ne bi bila kompletna kada se ne bi spomenulo ČEMPRESS, časopis čiji su urednici bili Dr. Fric i Ptica. Nulti broj je izišao 1993, i mogao se nabaviti isključivo poštom. U njemu je urednički dvojac na duhovit način komentirao društvo u kom žive kao i stanje na reginalnoj muzičkoj sceni. Prvi broj izlazi 1995., a u ritmu jednom godišnje sve do 1998. izlaze četiri broja. Jedan od razloga pokretanja ČEMPRESS-a je i taj, da konačno postoji tiskovina koja će Idijote staviti na naslovnu stranicu, a ČEMPRESS ih je imao na naslovnici u svakom broju.
U nultom broju se nalazi reklama knjige Dr. Frica “Domovnica i 117 načina kako je steći“, a među ponudama iz ostalih brojeva istakao bih knjigu istog autora “Ukrudbene pojebnice“. (očita aluzija na knjigu Franje Tuđmana “Usudbene povjesnice“, s tim da je naslov djela Dr. Frica puno razumljiviji) U broju 4 kao dodatak je objavljen je Street magazine, koji se bavio ex-Yu muzičkom scenom, čiji je glavni cilj bio razbijanje tada itekako prisutne medijske blokade u vezi sa događanjima na sceni država nastalih raspadom SFRJ, za koji su pisali eminentni rock kritičari (Petar Glodić, Petar Janjatović, Petar Luković, Dragan Kremer,...)
U ČEMPRESS-u je objavljeno tokom godina u kojima je izlazio dosta duhovitih minijatura, kao primjer ću navesti neke od objavljenih oglasa:
-Državne zastave prodajemo na veliko. Na svaku desetu kupljenu poklon slika gospodina predsjednika. Može i na tri čeka. (Tkanina d.o.o.)
- učenici, studenti - čitam obaveznu lektiru umjesto vas. Usmeni izvještaj - 20 DM, skripta 50 DM + ptt
- i vi možete imati nekog da vam maše. neka vaši odlasci vlakom, brodom, avionom, ne budu tužni. Za 50 DM mašem ljuduma bez rodbine i prijatelja. Diskrecija zagarantirana
- prodajem perilicu ili menjam za bojlericu (jebem li ga, valjda se tako kaže). Stanoje Stefanović-Croata
- izgubljen je novčanik sa 100 DM i dokumentima. moli se pošteni nalaznik da vrati marone, a dokumente zadrži kao nagradu
- prijevod sa novo-hrvatskog na normalan jezik, za lakše razumijevanje. Naručite. Jamačno ćete biti ushićeni-sigurno ćete biti zadovoljni

Našlo se mjesta i za sportske rezultate u ČEMPRESS-u:
- Prva istarska liga u hokeju na ledu: Štancija Šikuti - Salambati 7:7 (ranjenih)
- Druga kočarska liga zapad: "Mirna" Rovinj - "Mirna" Banjole 132 kg : 0 kg

Bilo je u u objavljenim ČEMPRESS-ima još dosta zanimljivih i duhovitih članaka, ali za to bi trebao poseban tekst, a i to bi sigurno bilo premalo. Ako je moguće treba nabaviti stare ČEMPRESS-e i guštati u njima.
Nažalost nemam informacije da li je ČEMPRESS nastavio izlaziti nakon 1998., i da li je nakon četvrtog izašao još koji broj.

CD “Gratis Hits live“ (1999.)
18. rođendan benda je proslavljen u pulskom Uljaniku (a i gdje bi drugdje, Idijoti su ipak Uljanikov kućni bend), a snimci sa tog koncerta su iskorišteni za live album “Gratis Hits live“. Šteta je što album nije dvostruki, pa se tako nije našlo mjesta na CD-u za koncertne favorite kao što su “O'bella ciao“ i “Bandiera Rossa“. No i kao jednostruko izdanje rođendanski live Idijota je jako dobar koncertni album i dobro prenosi atmosferu kakva vlada na koncertima Idijota. Kao što to dobro opisuje Sale na samom albumu: “krkljanac, hoćes nećeš je krkljanac“.
Ocjena: 4

Krajem 1999. bend napuštaju Dr. Fric i Tusta. Na mjesto basiste vraća se Bucolini, član originalne postave iz 1981., a na mjesto bubnjara dolazi Dejan Gotal – Dejo.

CD “Remek-djelo“ (2001.)
“Remek-djelo“ je za sada zadnji objavljeni album Idijota. Radi se o dobrom albumu (uostalom Idijoti nemaju lošeg izdanja u svojoj diskografiji), ali ipak ne o remek djelu. Spot za “Baj baj bebe“ dolazi na prvo mjesto na Hit depou.
Ocjena: 4
Preporuka: “Baj baj bebe“, “Mir no alternativ“, “Sirotinja uvijek najebe“ (kill the pur), “No more“, “B.S.N.S.K.“ (bolje sam nego slabo kompanjan), “Let's go, idemo“.

CD “Nek se širi vira Isusova“ - Gori Ussi Winnetou feat. One Piece Puzzle, KUD Idijoti, Wuollahee (2007.)
Na 41. albumu legendarne grupe Gori Ussi Winnetou opet dolazi do suradnje Francija Blaškovića i Idijota. Kompletna postava Idijota (Sale, Tusta, Bucolini i Dejo) gostuje na ovom CD-u gdje su uglazbljene pjesme Predraga Lucića, koje su objavljene u Feralu, kao i u kasnijim Lucićevim zbirkama pjesama. Pjesme na albumu na duhovit način govore o crkvi u Hrvata. Na albumu se između ostalih nalaze sljedeće pjesme: “Kad je papa bio mali“, “Osveta nedilja“, “Sarma sutra“, “Djevica Armija“, “Ime druže“, “El condom pasa“, “Šoto voče piva papa“ i “Fraternacionala“.

U zadnjih deset godina Idijoti nisu izdali album (osim gostovanja na već spomenutom projektu “Nek se širi vira Isusova“), ali su bili koncertno aktivno svo to vrijeme. Povremeno su dolazile informacije o izlasku novog albuma, koji se trebao zvati “Zbogom Istro“, ili da će Sale Veruda izdati solo album, ali ništa se od toga nije dogodilo.

2.04.2011. na svom službenom web sajtu Idijoti izdaju priopćenje da je Tusta obolio od raka pluća i grla, uz napomenu da je rak otkriven u ranoj fazi i da su prognoze dobre. Za sada je koncert održan 26.02.2011. u Zelenom gaju (Slovenija) zadnji koncert na kom je Tusta pjevao sa Idijotima. Idijoti i dalje nastavljaju nastupati bez Tuste kao trio, a vokalne dionice je preuzeo Sale, do povratka Tuste u bend.

Obilježavanje 30 godina djelovanja je počelo 13.05. u pulskom Uljaniku, a nastavilo se 20.05. u Novom Sadu (Route 66) i Beogradu 22.05. (Gun Klub) – na ova dva koncerta gosti su im bili Atheist Rap. Na opatijskim Barufama 27.05. na koncertu Atheist Rap-a je gostovao Sale Veruda, a njihov nastup je bio posvećen Tusti.
Iduća stanica je trebala biti zagrebačka Močvara 17.06., no nažalost koncert je otkazan.
Od benda je stigla sljedeća informacija za javnost:
“Dragi Dragi i drage Drage,
Pokazalo se da je protekli kvartal ipak donio preveliki stres za naš mali KUD...i da je izostanak jednog člana donekle moguće amortizirati, ali izostanak dvojice ili čak trojice članova je maltene nemoguće zakrpati.
Uslijed stalnih kadrovskih kombinacija i pretumbacija došlo se do zaključka da je bolje, do daljnjeg, zaustaviti sve aktivnosti benda.
Prema tome, od 1.06.2011. KUD IDIJOTI iz aktivne faze prelaze u fazu hibernacije.
Otkazuju se sve aktivnosti i svi nastupi. Pratit ćemo razvoj Tustinog oporavka i u skladu sa time donijeti odluke o eventualnim budućim akcijama.
Pozdrav svima od naše male družine,
Vaš Sale Veruda,
U Puli, 6.06.2011.“.
Ostaje nam samo poželjeti Tusti da što prije ozdravi, a Idijotima da uskoro nastave sa radom.

Sve u svemu prošlo je 30 godina na koje Idijoti mogu biti ponosni. U devedesetima dok su se svuda okolo uzvikivali ratni pokliči i pjevale ratne pjesme, njihova poruka je bila jasna - Jebem ti rat. Blago budalama je upućeno obožavateljima nacional-demagoga, pred čijim sjajem hulje i ulizice padaju ničice. Nacionalno oslobođenje iz tamnice i promjene koje su nam se desile su nazvali srećom i slobodom u lancima. Pjevali su o zastavama, koje imaju dvije strane,za prije i za kasnije, pod kojima svi ponosno stoje, skupljaju srdžbu umjesto osmijeha, i secirali su precizno ove prostore u kojima se samo luduje.

Te stare pizde su nama idijotima koji ih slušamo podarili dosta dobrih albuma, antologijskih pjesama i sjajnih koncerata. Nadam se da će svega toga biti i ubuduće.

14.06.2011. u 16:34 • 4 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.



< lipanj, 2011 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Travanj 2020 (1)
Listopad 2019 (2)
Kolovoz 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Siječanj 2019 (2)
Srpanj 2018 (1)
Svibanj 2018 (1)
Prosinac 2017 (1)
Studeni 2017 (2)
Kolovoz 2017 (1)
Lipanj 2017 (3)
Svibanj 2017 (2)
Ožujak 2017 (1)
Veljača 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Rujan 2016 (1)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (1)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (2)
Siječanj 2016 (3)
Listopad 2015 (1)
Siječanj 2015 (2)
Prosinac 2014 (1)
Studeni 2014 (1)
Listopad 2014 (2)
Rujan 2014 (1)
Kolovoz 2014 (1)
Lipanj 2014 (3)
Svibanj 2014 (2)
Ožujak 2014 (2)
Veljača 2014 (4)
Siječanj 2014 (1)
Prosinac 2013 (4)
Studeni 2013 (2)
Listopad 2013 (2)
Rujan 2013 (2)
Kolovoz 2013 (1)
Srpanj 2013 (1)
Lipanj 2013 (4)
Svibanj 2013 (4)
Travanj 2013 (3)
Ožujak 2013 (5)
Veljača 2013 (3)
Siječanj 2013 (4)
Prosinac 2012 (5)
Studeni 2012 (3)
Listopad 2012 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

Komentiranje svega i svačega.

Kontakt mail :
hocemocenzuru@gmail.com

Linkovi

Hoćemo cenzuru - Kud Idijoti

Dosta je bilo splačina, pornića i drkačina
Dosta je bilo svakakvih lažnih informacija
Kako se živi kad se ne radi
Tko je u minusu, a tko u blokadi
Kao, lova ne vrijedi, ali dobro se kupuje
Ne znaš više kome da vjeruješ.

Dosta je bilo gluposti, šund stripova i ...
Propalih književnika i suludih pjesnika
Želim, želim nešto novo
Želim nešto pametno
Sistemski dotjerano
Moćno, moćno i nevidljivo.

Hoćemo, hoćemo cenzuru
Hoćemo, hoćemo cenzuru.

Fašisti i ljevičari
Treba sve očistiti
Od nemoralnih ljubavi
Što to sve ekran trpi
Našminkane bolnice
Novinarske kritike
Orgazam pred kamerom u vašim domovima
Potrebna je intervencija.

Hoćemo, hoćemo cenzuru
Hoćemo, hoćemo cenzuru.